Strikking

Sokkestrikk i høstfarger

Målet for 2019 er fortsatt å få ferdig en ny sokkeboks fylt med 12 sokkepar ved inngangen til 2020, og etter en liten pause med teppestrikk og genserstrikk er jeg igang igjen. Denne gangen har jeg brukt garn fra lageret, et nytt sokkegarn som jeg ikke har prøvd før. Nord, som består av alpakka, ull og polyamid.

fullsizeoutput_3075

La opp standarsokken min fra tå og opp, 24 masker på magic loop og strikket tåa før jeg i det hele tatt tenkte på hva jeg skulle strikke videre. Var ikke særlig motivert for å strikke etter mønster,  det er best å bare kunne strikke i vei nå for tiden. Jeg endte opp på en god klassiker; Blueberry waffle socks som sitter i minnet. Men! Etter en repetisjon av mønsteret gjorde jeg en liten vri, og siden det er et gratismønster kan jeg fortelle hva jeg har gjort. I mønsteret strikkes det omganger med 2 rett og 2 vrang, så 2 omganger rett, og  disse 4 omgangen gjentas. Min vri var at jeg byttet 2 rett, 2 vrang med 2 vrang, 2 rett annenhver gang. Så det ble en slags perlestrikk. Effekten elsker jeg, for det ble en nydelig struktur.

IMG_2020.jpg

Da er par nummer 7 i boks, og nummer 8 er påbegynt. Samme garn, men annen farge, og denne gangen strikker jeg et mønster som heter Seashell socks.

IMG_2025.jpg