Strikking

Er strikkemojoen tilbake?

Har dere sett at bloggen er blitt ny? De siste jeg gjorde før det ble litt stille i oktober, var at jeg ga bloggen en ny look og la til en side som heter «Om meg». Men så forsvant håndarbeidsmojoen helt, og det ble nok med livet generelt. Vi mistet to av pusene våre på 5 dager. Lillepus bodde hos meg sammen Paddy, og Mammapus bodde hos mamma og pappa med Lurva. Da vi brått måtte si adjø til begge ble det fryktelig tomt her, og da må man heller ta vare på seg selv og bare ta den tiden det tar. Men de fikk lange og gode liv, Mammapus ble 17-18 år, og Lillepus ble 15 år. ❤️

Det hjalp jo heller ikke at Ingen dikkedarer-genseren som jeg skulle blogge om at var på pinnene, ble alt for stor til en liten pingvin 😉 (meg altså, hehe). Den ble veldig lite flatterende, og da jeg oppdaget det etter at jeg nesten hadde strikket en hel genser ( minus 1,5 erme), da kunne jeg hvertfall si adjø til strikkemojoen!

Denne passet så mye bedre til mamma, så hun kunne heldigvis bruke den og strikket ferdig ermene til passe lengde. Og i dag dro hun avgårde med ny genser!

Men nå er jeg i rute igjen, på pinnene har jeg et julesjal i håndspunnet garn, et par sokker i mønsteret Stars Hollow, og jeg har et nytt prosjekt på gang.

Julesjalet jeg strikker er mønsteret Ziggy shawl av Joji Locatelli
Stars Hollow socks igjen, denne gang i Fabel. Elsker dette mønsteret og tror det er mitt 3. par, men det hører til høsten. «I smell snow…» De som vet, de vet 😉

Det nye prosjektet blir en ny Fluffy Juliegenser fra Klompelompes bok Strikkefest. Jeg er så fornøyd med den grønne jeg strikket i sommer, og den tynne merinoen holder seg utrolig godt, med veldig lite nupping. Derfor blir det en til, men denne gangen går jeg litt ned i størrelse, vil ha den litt mindre oversized, og heller litt lengre i lengden. Jeg gleder meg til å starte!

Garnet jeg skal bruke nå er egenfarget Fløffy (mohair-silk) i fargen karamell, sammen med Sandnesgarn Tynn Merino i fargen mørk karri. Jeg tenkte først på å strikke en i grått, men det får bli senere en gang heller.