Strikking

Merino + mohair + silke = sant

Vanligvis er jeg ikke sånn kjempeglad i å strikke med merinogarn, men når jeg slenger inn en tråd kidsilk, da blir det noe helt annet! Jeg elsker virkelig denne kombinasjonen, merinoen blir så lett og fin, og draperer så fint sammen med kidsilk-garnet. Og hendene mine, de liker det så mye bedre. For med kun merino på pinnene blir nemlig hendene mine mye mer sliten enn hva de blir nå.

Siden forrige innlegg har jeg kommet i gang med Fluffy Juliegenseren min, og denne gangen strikker jeg 2 størrelser mindre!! Jeg vil ha en genser som ikke er så oversized, men har de fine detaljene som Juliegenseren har på ermene. Jeg er veldig spent på om dette eksperimentet fungerer, men så langt så virker det veldig lovende. Jeg har flyttet over masker på en ekstra pinne for å kontrollmåle. Akkurat nå er min største frykt at enda en genser ikke skal passe, så det lønner seg å kontrollere litt for ofte enn for sjelden.

En ting er hvertfall sikkert, myke gensere med mohair er min nye kjærlighet! Før har Mariusgenserne mine i Sandnes Alpakka vært favorittene, de har alltid vært så myke, gode og varme, derfor ble jeg litt sjokkert denne uken da jeg tok på en, og…. den var så mye mindre myk og god enn hva genserne med mohair er ?