Mønster,  Spinning,  Strikking

Månebølger

Tidlig i 2020 begynte jeg å strikke på et sjal i håndspunnet garn. Jeg ante ikke hva jeg ville strikke, annet enn at jeg ville bruke det garnet som jeg hadde. Jeg så for meg hva jeg ville lage, og etter mye prøving og feiling ble sjalet Månebølger til. Det første ble slettes ikke perfekt, så det måtte et sjal to til for å få det akkurat som jeg ville.

Månebølger er et rillestrikket halvmånesjal, med et havskummønster langs kanten. Jeg lagde det opprinnelig for å ha et mønster til mitt håndspunnede garn, da det ofte blir mellom 425 meter og 500 meter, men det kan brukes med mye forskjellig garn, og kan enkelt tilpasses underveis.

Halvmåneformen gjør at det blir et større vingespenn, og mindre dybde midt foran på sjalet. Mine sjal endte opp på ca 160-200 cm vingespenn.

Pinnestørrelse 
Jeg har brukt 4 mm på et garn som var ca 425m/100 gram.
Det er ingen gitt strikkefasthet, men heller et litt løsere stoff enn for fast.


Anbefalt garn 
Tynt garn, f.eks håndfarget, håndspunnet eller annet tynt garn som alpakka, babyull, fabel osv. 

Du bør ha mellom 450 meter og 500 meter, sjalet blir selvfølgelig større eller mindre alt etter hvor mye garn en har.

Tips 
Om du ikke har et garn som er nærmere 450-500 meter, kan du leke deg med flere farger. For eksempel kan rillestrikken være i en farge, og mønsteret i en annen farge. Eller man kan strikke opp hovedfargen, og heller ta en kontrastfarge eller en passende farge som avslutning på havskummønsteret.

Anbefaler også å bruke maskemarkører mellom mønsterrapportene, for å få enklere oversikt.